Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z indyka z serem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dag
plastry żółtego sera 4 szt
papryka 4 kawałki
mąka 4 łyżki
płatki z migdałów 4 łyżki
ząbki czosnku
jajko 2 szt
sól, pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: filet z indyka z serem i papryką

filet potnij na 4 plastry, czosnek obierz posiekaj natrzyj nimi sznycle. na każdym plasterku mięsa zrób nacięcie tak aby powstała kieszeń.
kotlety oprusz przyprawami. kawałki papryki owiń plasterkami sera, wsuń je w kieszeń w mięsie. kotlety oprusz mąką. nanurz w roztrzepanym jajku i obtocz w migdałach.
kotlety smaż 4 minuty z kazdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak