Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaka zapiekane z rzeżuchą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
żółty ser 50 g
masło 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
bułka tarta pikantna 4 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pierrz 1 szczypta
pietruszka i szczypiorek 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaka zapiekane z rzeżuchą

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż i wyjmujemy żółtko.
Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Żółtka ucieramy z dwoma łyżkami masła,śmietaną i musztardą, dodajemy starty żółty ser, tartą bułkę, posiekaną natkę pietruszki i szczypiorku oraz podsmażoną cebulę, całość łączymy. Napełniamy farszem połówki jaj i układamy je w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika 180stopni i zapiekamy aż się zarumienią ,. Jaja podawać na ciepło z rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 10.05.2012 16:03
mniammmmmmmm
Mariposas 09.12.2011 14:36
fajny dodatek z rzeżuchy
marta639 17.09.2010 21:53
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak