Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z dyni

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 2 kg
bulion warzywny 2 l
masło 20dkg
śmietankowy serek topiony 1 opakowanie
kapelusze świeżych podgrzybków
kapelusze suszonych prawdziwkó 2
gałka muszkatołowa
sól
cukier
kurkuma 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z dyni

Obraną i pokrojoną w dużą kostkę dynię wraz z masłem piec bez przykrycia w żeliwnym garnku przez 10min w temp. 160 stopni. Wlewamy bulion, dodajemy kurkumę, doprawiamy cukrem. Przykrywamy i pieczemy, aż dynia się rozpadnie. Przekładamy do drugiego garnka, miksujemy z serkiem na krem, doprawiamy solą i pieprzem. Krem z dyni podajemy z plastrami podgrzybków krótko podsmażonymi z cukrem, solą morską i zmielonymi na pył suszonymi prawdziwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 24.11.2010 18:51
lubie
magical66 22.11.2010 20:20
super przepis
Tahitha 22.11.2010 09:47
O prosze, całkiem fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak