Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z boczniaków

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1/2 kg
boczek 10 dag
boczniaki 10 dag
Szczypiorek cienki do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jajko 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z boczniaków

Filety myjemy i osuszamy a następnie kroimy na małe kawałki.Boczek kroimy w drobną kosteczkę. Boczniaki czyścimy i kroimy na kosteczkę. Cebulę siekamy razem ze szczypiorkiem i dodajemy do reszty. Składniki mieszamy i dodajemy jajko i przyprawy do smaku. Mase wyrabiamy ręcznie by się wszystkie składniki połączyły ze sobą. Następnie rolujemy i nabijamy na patyczki do szaszłyków. ( Z racji że są one miękkie można dać 2 patyczki). Owijamy je folią aluminiową i pieczemy ok 15 min w temp 180\'C a następnie wykładamy je na grilla i grillujemy do uzyskania złotego koloru. Przekąska dobrze smakuje z sałatką z rzodkiewki, pomidorków i ogórków świeżych. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.07.2013 22:11
dobry pomysł na przekąskę
caralajna 22.08.2012 08:50
smaczny i ciekawy obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak