Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z ananasami i z bitą śmietaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt
bita śmietana 1 opakowanie
mleko 1 szklanka
rodzynki w/g uznania
wiórki kokosowe w/g uznania
ananas z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z ananasami i z bitą śmietaną

Ananasy z puszki ,pokrojone w kostkę dajemy do 4 szt miseczek i zalewamy wczesniej przygotowaną i ostudzoną galaretką i odstawiamy na kilka godzn do zgęstniecia.Następnie do szklanki mleka wsypujemy śmietanę w proszku i ubijamy na sztywną pinę i nakładamy do miseczek na galaretkę.Dekorujemy orzechami włoskimi ,rodzynkami i kolorowymi wiorkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 24.11.2010 20:20
wygląda smakowicie
Magdalena80 24.11.2010 20:13
pyszności, slinka sama cieknie...
iga2 24.11.2010 18:53
pycha
Mariolka1 23.11.2010 22:22
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak