Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone 3 dag
śmietana 30 dag
cebula biała 1 duża
masło 2 łyżki
mąka 3 łyżki
pieprz, sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z grzybów

Grzyby ugotowac i posiekac drobno. Wywaru nie wylewać. Do stopionego masła dodac cebule, zarumienić, potem mąkę. Następnie dodać wywar z grzybów i śmietanę, mieszając zagotować.Doprawić przyprawami. Na koniec, przed podaniem, całość wymieszac z grzybami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 26.04.2011 19:47
idealny do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak