Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z szynką.(porcja na 4 osoby)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8
szynka konserwowa 40 g
cebula biała 1
margaryna 2 łyżki
serek topiony śmietankowy 50 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z szynką.(porcja na 4 osoby)

Na dużej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule .Dodajemy pokrojona w paski lub kwadraciki szynkę konserwową i smażymy przez jakieś 5- 10 minut.Dodajemy serek topiony ,mieszamy .Gdy się wystarczająco rozpuści dodajemy jajka ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem i energicznie mieszamy .Gdy jaja wystarczająco się zetną wykładamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 20.03.2012 21:07
pyszne śniadanie:)
Grażyna13 19.03.2012 11:01
Uwielbiam taką :)
Justa32 22.08.2011 11:13
uwielbiam
ben-ka 23.11.2010 09:57
Masz fajny pomysł na jajecznicę:)
MAR3STA 21.11.2010 18:47
pyszne śniadanko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak