Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bogata jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1 laska
boczek wędzony 0,5 kg
jajko 10 sztuk
cebule 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: bogata jajecznica

Kiełbasę i boczek kroimy, podsmażamy na patelni. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry, dokładamy do wędlin, chwilę smażymy i zalewamy kilkoma łyżkami wody, żeby cebula zmiękła i przeszła smakiem wędlin. Czekamy aż woda odparuje i wbijamy jajka, solimy, pieprzymy, można dodać majeranku. Czekamy, aż białko się lekko zetnie i dopiero mieszamy. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 19.01.2014 17:30
bardzo lubimy taką wersję robię podobnie :)
Iwona51
Iwona51 16.03.2011 22:36
pycha
Robert10 13.03.2011 14:15
wyśmienita
matii6 25.02.2011 17:53
bogato ,smacznie i kalorycznie ale co tam kalorie,,,
misia53 09.02.2011 18:01
U biedaka z wiejską chatą jajecznicę zjesz bogatą.
alaaa 24.11.2010 19:17
faktycznie bogata,,
mysza666 24.11.2010 14:40
I dla mojego;)
IZABELA29 24.11.2010 14:16
bogata i kaloryczna tylko wersja dla mojego męża.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak