Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 sztuki
czosnek 4 ząbki
cytryna 2 sztuki
tymianek do smaku
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z ziołami

Bazylię i tymianek myjemy a następnie drobno siekamy. Czosnek obieramy a następnie posypujemy solą i przepuszczamy przez praskę. Mieszamy z tymiankiem oliwą i bazylią. Cytrynę spażamy a następnie kroimy w plasterki i na na pół. Rybę myjemy, oczyszczamy i lekko kroimy ją w kilku miejscach w poprzek - nacieramy ją pieprzem i solą. Nacięcia i wnętrze ryby wypełniamy mieszanką ziołową i pół plasterkami cytryny. Rybkę układamy na tacce aluminiowej i wkładamy na grillu. Grillujemy ok 25-30min. Rybka najlepiej smakuje jak jest ciepła. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.05.2013 20:37
fantastyczny pomysł na pstrąga
Monika193
Monika193 07.10.2011 08:35
pycha
Agnik 23.05.2011 16:01
trzeba spróbować
Dorota76 24.07.2010 19:20
Super przepis :)
banditka 27.05.2010 19:43
Można tak też mięsko robić - polecam przepis!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak