Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
boczek
musztarda
cebula
mąka
śmietana 250 ml
pieprz
sól
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe w sosie

wołowine lekko rozbijamy, solimy i pieprzymy, na kazdym plasterku smarujemy pół łzeczki musztardy, a nastepnie kładziemy połowke korniszona, kawałek boczku i 2 piórka cebuli, zawijamy i spinamy wykalaczkami. Obtaczamy roladki w mące i ukladamy na rozgrzana w garnku margaryne, lekko przypiekamy z obu stron i zalewamy 2-3 szkalnkami wody. Dodajemy listko laurowe i ziele angielskie oraz sol i pieprz do smaku, po ok 40 minutach gotowania dodajemy reszte cebulu pokrojona w piorka a za 10 minut dodajemy śmietane zmieszana z 2 łyzkami mąki, gotujemy jeszcze 8 minut i podajemy z ziemniakami i surówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 23.04.2013 09:40
bardzo smaczne są takie roladki.
Beatris 11.08.2012 13:30
Wołowe są wg mnie najlepsze. Szkoda, że wołowina jest droga.
dorotka0000025 07.07.2011 14:37
smakowite
MAR3STA 05.12.2010 16:57
cieżko byłoby mnie oderwac od tego dania
Grażyna13 29.11.2010 14:48
Pycha, robię podobne.
magical66 24.11.2010 18:14
smaczne
Anna169Hosz 24.11.2010 10:21
Pyszności.
ElizaT 24.11.2010 08:46
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak