Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto toffi z bezami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
mleko-krem 2 szklanki
żółtka-krem 3 szt
cukier -krem 1/2 szklanki
margaryna-krem 1 szt
margaryna(polewa) 2 łyżki
krówki-polewa 30 dag
czekolada do smaku
budyń śmietankowy 2 krem

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto toffi z bezami

Ubijamy pianę z białek i stopniowo dodajemy do tego cukier i żółtka.Mąkę zaś mieszamy z proszkiem do pieczenia dodajemy do masy również startą czekoladę i mieszamy.Wylewamy ciasto na blachę i pieczemy ok.35-40min. Żółtka mieszamy z cukrem a masę mieszamy z budyniami i mlekiem.Szklankę mleka gotujemy i wlewamy w budynie.Gotujemy i studzimy.Margarynę ucieramy i dodajemy budyń. Krem rozprowadzamy na biszkopcie i układamy bezy. Krówki i margarynę roztapiamy cały czas mieszając.Lekko studzimy i polewamy bezy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak