Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne trójkąciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jaja 4 szt
kajzerka 2 czerstwe
cebula 3 szt
musztarda ostra 3 lyżki
sól, pieprz
margaryna 2 lyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1\\2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne trójkąciki

sos:
1 szklanka pikantnego keczupu
3 korniszony
1 cebula
1 łyżka soku z cytryny

Przygotuj sos – cebulę obierz, opłucz i drobno posiekaj, następnie skrop sokiem z cytryny. Korniszony zetrzyj na tarce i wraz z cebulą dodaj do keczupu. Wszystko starannie wymieszaj. Bułki namocz w wodzie i odciśnij. Cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj. Białka ubij na sztywną pianę. Mięso połącz z bułką, cebulą, żółtkami i musztardą. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wyrób, a następnie delikatnie wymieszaj z pianą. Blachę najpierw wysmaruj margaryną, a potem wysyp bułką tartą. Mięso rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni blachy, wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz 20–25 minut. Upieczone mięso pokrój na trójkąty i posmaruj sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak