Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokietowe roladki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
mleko 1 l
sól 1 łyżeczka
olej 1/4 szk
jajko 2 szt
kapusta kiszona 500 g
cebula 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
jajko do posmarowania roladek
grzyby 1 gotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Krokietowe roladki

NA NALEŚNIKI
500kg mąki
1 litr mleka
1 łyżeczka soli
1/4 szklanki oleju
2 jajka
FARSZ
500 g kapusty kiszonej
3 cebule
1 kg grzybów gotowanych i drobno pokrojonych
sól
pieprz
2 łyżki oleju
dodatkowo 1 jajko

Kapustę ugotować.
Grzyby oczyścić, drobno pokroić i ugotować.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Składniki na naleśniki dokładnie rozmieszać na jednolitą masę.
Smażyć naleśniki bez polewania tłuszczem patelni, gdyż w cieście jest już olej.
Ugotowaną kapustę odcedzamy.
Na patelni smażymy ugotowane grzyby i cebulę i dodajemy do kapusty.
Doprawimy do smaku solą i pieprzem.
Na usmażone naleśniki kłaść po czubatej łyżce stołowej farsz,rozsmarować po powierzchni naleśnika i zwinąć w roladę.
Rolady układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy je rozmąconym jajkiem.
Wstawimy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekamy 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.05.2012 09:03
smaczne
Justyna223 06.07.2011 19:12
pysznie wyglądają
eli_555 25.01.2011 22:43
pychota
SmacznaPyza 11.12.2010 10:33
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak