Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 jajka
mąka 0.5 kg
cukier puder 3 łyzka
jabłka 1 kg
margaryna do smarowania formy 0.5 dag
margaryna 0.25 dag
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 4 łyżeczka
sól 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Jabłka obrać i obmyć i pokroić. Przesiać mąkę przez sito i proszk do pieczenia, dodać cukier, cukier waniliowy i masło. Dodać jajka. Ciasto i podzielić na 2 części. Włożyć do lodówki na godzinę.
Jedną część ciasta rozwałkować i przełożyć do formy. Wstawić do lodówki. następnie ubić pianę i stopniowo dodawać resztę cukru, ciągle ubijając, aż piana będzie sztywna.
Piekarnik nagrzać. Formę z ciastem wyjąć z lodówki i wyłożyć jabłka. Na wierzch położyć część rozwałkowanego ciasta.
Wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 07.09.2012 13:06
swietne
angelika14 04.05.2011 15:12
Rewelacja!!
Zoso 21.11.2010 20:35
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak