Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie Conchiglioni

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Conchiglioni
papryka czerwona 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
poeczarki 300 gram
cebula czerwona 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka
oregano 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz biały mielony Prymat
sól
koncentrat pomidorowy
ser żółty 250 gram
biały ser 200 tłusty
bazylia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie Conchiglioni

Muszelki ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ułożyć na tacce lub ściereczce, żeby obciekły i ostygły. Pokrojoną w kosteczkę cebulkę podsmażyć na oliwie z oliwek. Pieczarki, paprykę, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach lub pokroić na drobną kosteczkę. Dołożyć składniki na patelnię. Całość smażyć, aż woda odparuje. Poczekać, aż ostygnie. Posiekać bazylię, natkę pietruszki, oregano. Posiekaną zieleninę dodać wraz z tłustym serem białym do usmażonych warzyw. Całość dokładnie wymieszać, przyprawić Kucharkiem, czerwoną papryką słodką, pieprzem i solą do smaku.
Muszelki nadziać farszem. Koncentrat pomidorowy rozrobić z wodą, przyprawić i wlać do naczynia żaroodpornego, następnie ułożyć na nim nafaszerowane muszelki. Posypać muszle serem żółtym startym i przyprószyć papryką. Piec w temperaturze 170-180 stopni przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 07.12.2012 12:55
bardzo smaczne i pożywne
Joanna108
Joanna108 01.06.2011 09:11
lubię takie
Anita21 27.01.2011 12:16
super
EwelinaKR 14.12.2010 18:19
fajne to
pacpaw 21.11.2010 21:57
dla mnie zdecydowanie jest ta wersja z mięskiem. Fajnie, że tez ją zamieściłaś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak