Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada tęczowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
NA MASĘ:
margaryna palma 1 kostka
jajko 3 sztuki
cukier pół szklanki
wódka 1 kieliszek
galaretka agrestowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada tęczowa

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Następnie dodać żółtka. Na końcu wmieszać mąkę zmieszaną z proszkiem. Upiec biszkopt. Ciepły zwinąć do wilgotnej ścierki.
Masa:
Palmę utrzeć w makutrze. Jajka z cukrem utrzeć na parze. Wystudzić. Dodawać do margaryny po trochu, aż się masa skończy. Na końcu wsypać zieloną galaretkę (w proszku, trochę odstawić i wlać do gotującej się wody, odstawić w płaskim naczyniu do stężenia. Jak stężeje pociąć i włożyć na sam środek rolady) i dodać wódkę.

Rozwinąć biszkopt. Na środek włożyć galaretkę (tę stężoną) na resztę rozsmarować masę i zwinąć w roladę. Wierzch posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 27.09.2011 23:13
Fajna rolada.
ewelinapac 01.09.2011 12:40
mniam
iwa643 12.07.2011 07:04
fajna
tomek18 21.06.2011 08:07
pyszna roladka
Angelika10 15.04.2011 22:36
Pysznie wygląda
Iwusia 13.04.2011 19:09
ślinka cieknie na sam widok ;)
pigila
pigila 17.03.2011 20:37
super
IlonaAlbertos 11.02.2011 12:24
Szybka w przygotowaniu i smaczna.
gosia47-47 27.11.2010 16:51
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak