Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z majonezem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
mąka tortowa 1 szkl
mąka ziemniaczana 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
cukier 1 szkl
majonez 200 g
aromat cytrynowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: babka z majonezem

Jajka ubić z cukrem. Obie mąki zmieszać z proszkiem. Do jajek dawać po trochu mąki i majonezu na przemian.na koniec dodać aromat. Wymieszać. Blaszkę (forme do babki)wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i upiec. Piec w temp. 160 - 170 stopni C przez 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak