Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

,,Ucha \" wg Buni :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1/2 sztuki - tak ok 1/2 kg bez głowy
pstrąg mały 1 sztuka
okoń 2 sztuki
szczupak 1 dzwonko
łosoś 25 dag
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek wielkości pietruszki
cebula 2 sztuki
por 1/2 białej części
koper gałązki 6 sztuk
natka pokrojona 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
masło 1 łyzka
słodka śmietanka 1/2 szklanki 30 %
żółtko jajek 1 sztuka
mąka 2 łyzeczki
natka pietruszki 3 sztuki
karp 1 głowa

Przepis i sposób przygotowania na: ,,Ucha \" wg Buni :

sól
pieprz kolorowy grubo mielony
maggi do smaku
6 małych ziemniaków w mundurkach

Karpia , łososia , pstrąga i szczupaka filetować - odkładając czyste mięso .Głowy , kręgosłupy , skóry , ogony , skrzela i wszystko to co zostanie po filetowaniu + obrane warzywa , ziele , listki , koper i pietruszka - gałązki , 1/2 łyżeczki soli zalać wodą i gotować na małym gazie ok 45 minut . Przecedzić .Wywar doprawić do smaku solą, maggi .
Ugotować ,, w mundurkach \" ziemniaki. Obrać . Pokroić w plastry .
Do gorącego wywaru wkładać podzielone na kawałki filety rybne i gotować 15 minut na małym gazie. Zaciągnąć rozrobioną w odrobinie zimnej wody mąką .Zagotować . Dodać masło , śmietankę .
Obrać białe mięsko z wyjętych z zupy głów i kręgosłupów i włożyć do zupy .
Podawać układając na talerzach lub w bulionówkach plastry ziemniaków , zalewając zupą i posypując pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 27.07.2011 23:05
pyszna zupka
eli_555 27.07.2011 23:05
pyszna zupka
MAR3STA 22.02.2011 16:12
znakomite, jest Pani mistrzynią kuchni;)
wolochski 16.02.2011 22:50
super
wolochski 16.02.2011 22:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak