Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bez nazwy :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 sztuka
pieczarki 10 sztuk
smalec 2 łyżki
pieprz mielony - do smaku
przyprawa czerwona czubrica - do smaku
woda 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 5 dag
cukier - do smaku
sos sojowy - do smaku
ziemniaki 4 sztuki średnie
biała kiełbasa 2 surowa
bulion mięsny 1 kostka
fasola 1 sztuka ( 40 dag )
wędzonka 2 (krotoszyńska)
cebula 1 cukrowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bez nazwy :

Białą kiełbasę obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron na łyżce smalcu. Zdjęć z patelni i przekroić na 4-5 kawałków każdą - włożyć do garnka .Na patelnię wrzucić pokrojoną w paseczki wędzonkę i cebule w ,, piórkach \" - smażyć aż się cebula zrobi złota - dodać do kiełbasy . Dołożyć resztę smalcu i smażyć pokrojone na połówki pieczarki. Rumiane przełożyć do garnka .Zalać wodą - wrzucić kostkę bulionową , szczyptę pieprzu i czubricy .Dusić ok 30 minut . Doprawić przecierem pomidorowym , sosem sojowym, cukrem i ponownie przyprawami .
Ugotować ziemniaki w mundurkach . Obrać . Pokroić na plastry.
Włożyć ziemniaki do potrawy. Wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 27.05.2012 20:33
Może sami wymyślimy? :)
Henryka2 31.12.2010 21:54
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak