Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cebulowa z serami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
bulion 1 l
masło 3 łyżki
śmietana 1/2 szklanki
żółtko jajek 1-2 szt
ser topiony 3 dag
ser plaśniowy 2o dag
ser żółty 15 dag
natka pietruszki do smaku
grzanki do smaku
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cebulowa z serami

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle.Przekładamy ja do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy ok 15-20min.Dodajemy stopniowo serek topiony i mieszamy aż się rozpuści,ser pleśniowy rozdrabniamy i mieszamy aż znikną grudki,Do gotującej się zupy wlewamy śmietanę roztrzepaną z żółtkiem i mieszamy, Doprawiamy. Na wierzch ucieramy ser i posypujemy zupę dodajemy natkę i grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 18.12.2011 12:10
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak