Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 30-40 dag
woda 1,5-2 l
włoszczyzna 30 dag
cebula 1-2 szt
Koperek suszony Prymat do smaku
masło 1-2 łyżeczki
śmietana 1-1,5 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa koperkowa

Skrzydełka zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok.10-15min. pod przykryciem. Dodajemy pokrojona włoszczyznę, cebule, liść laurowy i kostkę bulionowa.Wszystko gotujemy 30min.Koperek siekamy i podsmażamy go na maśle. Dodajemy do zupy.Doprawiamy.Wlewamy do garnka śmietanę połączona z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Zupę mieszamy i gotujemy.Najlepiej smakuje z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 31.01.2014 19:21
fajna zupa
ela16 18.07.2011 10:11
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak