Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserowe jabłka w ptasim mleczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa 2 opakowania
woda 4 szklanki
cukier waniliowy 2 opakowania
mleko skondensowane niesłodzone 1 puszka
jabłko winne 4 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deserowe jabłka w ptasim mleczku

Jabłka oczyścić, podzielić na ćwiartki i ugotować w wodzie z dodatkiem cukru waniliowego. Jabłka wyjmujemy i odparowujemy wodę do objętości 1 szklanki i w niej rozpuszczamy galaretki. Studzimy. Mleko ubijamy i stopniowo dodajemy do niego tężejącą galaretkę. Zalewany nią jabłka, pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak