Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ser

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
zielony koperek posiekany 2 łyżki
biały ser 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ser

Ser rozgniatamy w miseczce, delikatnie solimy, przykrywamy i zostawiamy na 3-4 dni.
Na patelni stopić masło i dodać ser, mieszając smażyć do momentu całkowitego rozpuszczenia się sera, zmniejszyć płomień i dodać jajko, cały czas mieszając smażyć do zgęstnienia (pilnując aby się nie zagotowało)ściągnąć z palnika. Doprawić, dodać koperek i przelać do miseczki.
Taki ser można robić z podsmażonymi pieczarkami, cebulką, pokrojoną wędliną lub z ziołami, mi najlepiej smakuje taki ciepły jeszcze ciągnący się na chlebku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 15.02.2012 21:57
fajne
Tomek14 15.03.2011 22:35
spróbować warto
Ewa104 04.02.2011 07:53
A ja jeszcze nie próbowałam takiego sera-aż muszę się zmobilizować.
MAR3STA 22.11.2010 19:24
ciekawe masz pomysły, warto czasami je przewertować!
Anna169Hosz 22.11.2010 18:55
Dawno tego nie jadłam...zapomniałam nawet, że tak można.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak