Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulmety mielone a\'la jeżyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone 1/2 kg
marchew 4 szt
cebula 2 szt
pieczarki 5 szt
sól, pieprz 1
kostka pieczeniowa 1
jajko 1
suszone pomidory 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pulmety mielone a\'la jeżyki

marchew, pieczarki tarkujemy na tarce o grubych oczkach, 1, 1/5 cebuli kroimy w drobną kostke, całość mieszamy z mielonym dodajemy jajko - doprawiamy do smaku. Smażymy na złoty kolor. Do usmażonych pulpetów dodajemy cebulkei kostke pieczeniową zalewamy wodą - dusimy 15 minut. Do wywaru dodajemy przecier, doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką rozprowadzoną w wodzie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 14.01.2012 18:52
ciekawy przepis ,muszę spróbować
agata1722
agata1722 13.10.2011 12:33
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak