Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone w sosie grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1
majeranek 1
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1
kostka grzybowa 1
olej do smażenia 1
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: mielone w sosie grzybowym

Grzyby zalewamy 1 i 1/2 szklanki wrzątku - odstawiamy na 20 minut
mielone mieszamy z posiekaną cebulą, majerankiem i solą, formujemy w kotleciki - obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Całość zalewamy grzybami wraz z wywarem, dodajemy kostkę grzybową, liść laurowy, ziele angielskie - dusimy około 20 minut.
Sos doprawiamy do smaku i zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 12.10.2011 18:19
do wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak