Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1
masło 1
sól
pieczarki
cebula
łosoś dzwonka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś pieczony

Łososia przyprawiamy i odstawiamy w chłodne miejsce na pół godziny

Masło ucieramy z czosnkiem i solą, nakładamy po 1 łyżce na środek łososia - całość zawijamy w foli aluminiowej - pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 c około 30 minut

na maśle smażymy pieczarki z cebulą , doprawiamy czosnkiem i solą, nakładamy na upieczonego łososia
Podajemy z pieczonymi ziemniakami

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.11.2011 11:14
świetny obiad
agata1722
agata1722 10.10.2011 12:33
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak