Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korpus drobiowy 1 szt
mięso wieprzowe 30 dkg
włoszczyzna 1
pieczarki 1/2 kg
ziemniaki 10 szt
sól, pieprz 1
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
śmietana 12% 1

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pieczarkowa

Z mięsa gotujemy wywar, do gotowego wywaru wrzucamy mrożoną włoszczyzne ( ja zawsze mam przygotowaną pokrojoną i zamrożoną) i ziemniaki dodajemy sól, ziele angielskie, liść laurowy - gotujemy do miękkości, następnie wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki i gotujemy na małym ogniu około 15 minut, całość zabielamy śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 10.10.2011 12:32
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak