Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka,5 szklanki
oliwa 2 łyżki
śliwki
cukier
woda ok. 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ze śliwkami

z mąki, 1 łyżki oliwy i wody należy ugnieść ciasto. Śliwki wydrążyć i posłodzić. z Ciasta uformować kulki około 3cm średnicy i rozwałkować, nałożyć śliwki i skleić w kształt półksiężyca. Wodę zagotować w garnku, posolić i dodać łyżkę oliwy. Wrzucić pierogi do wrzątku i gotować tak długo aż same wypłyną. na zrobione pierogi położyć śmietanę i pocukrzyć. smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 07.06.2011 00:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak