Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyk w filecie z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet śledziowy 1 sztuka
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 5 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
ananas 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła do smaku
Kurczak panier do drobiu Prymat 1 opakowanie
boczek 3 chudy
winogrona 1 kiśc

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyk w filecie z kurczaka

Boczek kroimy w grubą kostkę. Na szpatułkę nadziewamy przygotowane elementy szaszłyka - paprykę, ananasa boczek, pieczarkę, winogron. Delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka kroimy jak na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa, oprószamy papryką słodką, przyprawą do kurczaka, pieprzem - do smaku. Gotowymi plastrami owijamy szaszłyk (możemy pospinać wykałaczkami - które przed podaniem należy wyciągnąć). Panierujemy podobnie jak kotlety - czyli w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu. Po ostudzeniu wyciągamy szpatułkę i przekrawamy wzdłuż na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak