Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczek malinowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: soczek malinowy

maliny przebrać i wsypać do litrowego słoika warstwę ok. 3 cm- przysypać obficie cukrem (ok 6 łyżek), znowu warstwa malin i warstwa cukru aż do wypełnienia słoika. górną warstwę malin również przysypać cukrem... słoik zakryć gazą lub szmatka. po paru dniach zajrzeć i jeżeli sok już pokryje górną warstwę cukru to dosypać cukru a jeżeli zrobi się \"skorupa\" z cukru to ponakłówać i zrobić dziury i również przysypać cukrem. Po około miesiącu sok gotowy, więc można go przelać do butelek. a reszta która została z malin jest idealna jako dżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.08.2011 19:38
super
agata1722
agata1722 15.06.2011 11:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak