Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak ze szpinakiem i twarozkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak filety 2 szt.
czosnek 1 ząbek
szpinak 100 gr
cebula 1/2
twarożek 200 gr
wino białe wytrawne 1/4 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
ser gouda 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak ze szpinakiem i twarozkiem

Drobno posiekany czosnek i cebule zeszlikć na patelnie, dodać szpinak (mrożony bądż posiekane liście świezego) posolić i doprawic np papryką czy ziolami. dodać wino. podsmażyc i odsąćżyć. przełożyć do miseczki, dodać twarożek, musztardę i wymieszać. piersi z kurczaka rozbić. rozłożyć, dodać przygotowany farsz i zawinąc spinajać wykałaczkami. posolic z każdej strony. i wsadzić na okolo 25 minut do piekarnika (200 stopni). okolo 10 minut przed wyjeciem polozyc gruby plasterek sera zoltego posypanego papryka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak