Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz duszony na parze z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1
pomidory 2
pol jablka
ocet balsamiczny 1 łyzka
pieczarki 10
sok z cytryny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz duszony na parze z warzywami

pieczarki drobno posiekane podsmazyc na patelni z polowa drobno posiekanej cebuli. Filety doprawic najlepiej solą czosnkowa i pieprzem ziolowym, nastepnie jedna strone skropic cytryna, w srodek polozyc pieczarki, obsypac pietruszka i dodac ze 2 listki mięty, nastepnie zawinac ten filet i spiac wykalaczkami aby sie nie rozwinely, i odstawic na bok. Nastepnie na patelnie wlac oliwę z oliwek, podsmazyc cebulke, dodac posiekaną paprykę, podsmazyc, dodac pokrojone w kostkę pomidory i jablko, przyprawic sola, i pieprzem ziolowym, oraz szcypta chilli i octem balsamicznym. przykryc i zostawic pod przykrywka na malym ogniu. Rybe wstawic na ok. 15 minut do naczynia gotującego na parze lub zawinąć w folię i połozyć na grillu, jednoczesnie ugotowac ryż. jak sie wszytko ugotuje, to wylozycz ryż na talerz, nastepnie , warzywa a na koniec polozyc rybe uwazając aby sie nie rozwalila. sosem z ryby mozna polac ryz. zycze smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 21.11.2010 13:25
uwielbiam takie jedzenie
oliwkowa
oliwkowa 21.11.2010 11:27
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak