Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos veloute

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 6 łyż.
mąka 6 łyz.
rosół z kurczaka 4 szkl.
śmietanka 22% 3 łyz.
gałka muszkatołowa starta 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos veloute

Z masła i mąki zrobic biała zasmażkę podgżac rosółstopnowo rozprowadzić zasmażkę rosołem,przyprawić .Gotować na wolnym ogniu od 15 do 20min.Wlać śmietankę całość przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 21.11.2010 20:04
pycha
Ewelina45 21.11.2010 20:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak