Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos rosyjski z buraczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki konserwowane 1 słoiczek
ogórek konserwowy 3 szt.
ząbek czosnku 1 szt.
cebula 1 szt.
chrzan 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
majonez 1/2 szklanki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos rosyjski z buraczków

Osączone buraczki, ogórki i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek drobno siekamy lub rozgniatamy w prasce. Warzywa mieszamy, dodajemy chrzan, śmietanę i majonez, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 20.11.2010 20:32
mnie też się bardzo podoba ten przepis:)
IZABELA29 20.11.2010 20:03
fajne ,buraki mam a calą reszte sie skręci...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak