Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki cukiniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 30 dag.
marchew 1 szt.
seler korzeniowy 1 mała szt.
mięta posiekana 1 łyżka
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
starty zolty ser 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki cukiniowe

Cukinię ścieram na dużych okach (razem ze skórką),oprószam solą i odstawiam by puściła sok. Następnie cukinię dobrze odciskam, dodaję: starte na tarce marchew i seler. Mieszam z: roztrzepanym jajkiem, posiakaną miętą, bułką tartą i startym żółtym serem. Doprawiam pieprzem, dokładnie wszystko wyrabiam. Smarzę na mocno rozgrzanym oleju placki na złoty kolor. Placki podaję z sałatką pomidorową orza jogurtem bałkańskim.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak