Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z jogurtem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 30 dag
cebula 0.5 szt.
masło 1 lyzka
sól, pieprz
jodurt naturalny 200 ml
mąka 1 lyzka
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny
rosół z kury 0.5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z jogurtem

przebrany i oczyszczony szpinak gotujemy w bulionie.Odcedzamy i wyciskamy i kroimy drobniutko. Cebule kroimy w kostkei dusimy na male.zalewamy bulionem,dodajemy szpinak,doprawiamy sola i pieprzem.przykeywamy i gotjemy ok.1o minut.pozostale skladnki ucieramy na gladka mase,przecieramyprzez sitko i dodajemy do zupy.gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 06.07.2011 22:27
super
IZABELA29 21.11.2010 14:09
cos nowego i fajnego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak