Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toffi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajek 5
mąki 1 szkl.
cukru 1 szkl.
proszku do pieczenia 1 tyżecz.
octu 2 łyżecz.
masa
mleko 0,5 l.
cukru 1/2 szkl.
cukier waniliowy 1
mąki pszennej 2 łyżki
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
margaryny palmy 1 kostka
Polewa:
masy krówki 1 puszka
migdałów 1 paczka
biszkopty okrągłe 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Toffi

BISZKOPT:
Żółtka dokładnie wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia, i zostawić jak wyrośnie . Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, wlać żółtka, dodać mąkę, wymieszać i upiec w tem. 180˚C.

MASA:
Odlać 3/4 szklanki mleka, resztę mleka zagotować . Do gotującego się mleka dodać cukier i cukier waniliowy, a z pozostałego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Ostudzić. Ostudzony budyń utrzeć z margaryną palmą. Na biszkopt nałożyć masę. Następnie układamy biszkopty, polewamy gotową masą krówką z puszki i posypujemy migdałami.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 02.03.2012 19:06
takie same zdjęcia są dodane czy to jest przepis Pani Krystyny Gerc?????
jola1512 28.04.2011 08:55
super
mirosława4 12.12.2010 21:42
pyszne ciasto:)
Misiabe 20.11.2010 20:13
Przepyszne ciasto!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak