Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
marchew 1/2 kg
por 2 szt.
masło 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
żółty ser 50 dag.
śmietana 30% 2 łyżki
mleko 1/4 litra
tłuszcz do formy
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki warzywne

Ziemnikai i marchewkę obieram. Ziemniaki kroję w kostkę i gotuję 15 min. w osolonej wodzie. Marchewki gotuję w całości ok.15 min. Pory blanszuję ok. 3 min. Warzywa odcedzam i lekko przestudzam. Ziemniaki miksuję z mlekiem, masłem i pieprzem ew. dodaję odrobinę soli. Częśc marchewek kroję w kostkę i dodaję do ziemniaków, a resztę kroję w plasterki podłużne. Do ziemniaków dodaję również pokrojony szczypiorek i wszystko mieszam. Ser żółty ścieram na tarce o dużych okach. Na liściach pora układam plasterki marchwi i równomiernie rozkładam pastę ziemniaczaną. Zwijam i układam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Całośc posupuję żółtym serem. Zapiekam w piekarniku nagrzanym do 200 st. aż ser się rozpuści. Podaję z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 11.12.2012 07:55
rewelacyjne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak