Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywne ragout

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
Pęczek młodej marchewki
groszek 20dag
jajko 2
gałązki koperku 2-3
kalarepa 3-4
masło 2łyżki
mąka 2łyżki
małe op śmietany kremówki
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywne ragout

Jajka gotujemy na twardo.Kalafiora myjemy,dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie.Wyjmujemy i w wywarze gotujemy pokrojone w kostke kalarepy i marchewki.Odcedzamy,wywar zachowujemy.Groszek dusimy kilka minut na maśle.Dodajemy kalafiora,marchewke,kalarepe i wlewamy litr wywaru.Gotujemy ok 10min.Śmietane mieszamy z maka i polewamy warzywa.Doprawiamy do smaku sola,pieprzem,vegeta i zagotowujemy.Dodajemy pokrojone w ćwiartki jajka i posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak