Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo-czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
czosnek 1 główka
masło 2 łyżki
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
rosół drobiowy 1 szklanka
sól, pieprz do smaku
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo-czosnkowy

Cebulę i czosnek pokroić na małe kosteczki. Do rondelka wlać wodę, posolić ją i wrzucić do niej pokrojone warzywa. Gotować, aż do miękkości. Następnie zmiskować blenderem. Z masła i mąki przygotować złotą zasmażkę, rozprowadzić bulion, dodać cebulę z czosnkiem, śmietanę. Wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariola21 03.02.2011 21:13
Jeżeli lubicie delikatne sosy- dodajcie 1-2 szt cebuli i 2-3 ząbki czosnku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak