Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w żurawinie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej 1\\3szklanki
żurawina 1\\2kg
cukier 3szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w żurawinie

Z przyprawy do drobiu,vegety i oleju robimy marynate.Zalewamy mieso,przykrywamy i wstawiamy na ok 12godzin do lodówki.Składniki na dżem mieszamy,wlewamy szklanke wody i gotujemy godzine na malym ogniu.Wsypujemy żelatyne,mieszamy i studzimy.Mięso pieczemy w rękawie 60-80min w piekarniku rozgrzanym do temp.180.Studzimy i kroimy w plastry.Podajemy z dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 07.05.2011 19:22
brzmi kusząco :)
pacpaw 23.11.2010 10:34
musi smakować wybornie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak