Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba wiosenna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka rybnych filetów
por
cebula
kilka gałązek pietruszki
ogórek kiszony
białe wino 1/2 szklanki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
sok z cytryny
oliwa
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba wiosenna

Rybę po rozmrożeniu osuszyłam, skropiłam sokiem z cytryny i posoliłam. Na oliwie podsmażyłam pokrojone w półplasterki pory, cebulę . Sypnęłam do tego przyprawy do ryb , pieprzu i tymianku.
W naczyniu żaroodpornym ułożyłam kawałki ryby, zalałam podsmażoną zieleniną, dodałam pietruszki i pokrojonego w kostkę ogórka. Wstawiłam do piekarnika na 15 min na 180 C. Po tym czasie wlałam białe wino i wstawiłam na dalsze 15 minut. Ryba była gotowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 02.01.2014 08:03
pyszna rybka
romanrafal
romanrafal 11.05.2013 10:04
pyszne danie
Wacław 15.06.2012 09:49
bardzo apetyczna rybka !
pacpaw 04.06.2012 22:01
przyszedł czas na taką rybkę
Natalia40 11.05.2012 19:21
wygląda bosko
barbara11561 20.03.2012 09:49
pychotka
angelika14 16.07.2011 09:42
musi być przepyszna
Mala 28.03.2011 21:44
bajeczne kolory
bietka 09.03.2011 17:00
mniam, już niedaleko do wiosny:)
Goya 29.01.2011 18:56
pięknie
Koper 28.11.2010 08:14
Bradzo ciekawy przepis
Tomek16 22.11.2010 14:34
lubię rybkę w każdej postaci więc wypróbuję
Mysiunia 21.11.2010 10:00
ta rybka jest wspaniala! :)
suzana 20.11.2010 17:50
piękne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak