Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wigilijna ryba po grecku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
marchewki 4
pietruszka 1
selera 1/2
por (biała część) 2
olej do smażenia
mąka
jajko 2
przecier pomidorowy 1
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: wigilijna ryba po grecku

Rybę pokroić , posypać wegetą, obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku i ponownie w mące, smażyć powoli na oleju, ułożyć na półmisku.
Do naczynia wlać odrobinę oleju, pokroić białe części pora, , dać na olej i smażyć, wsypać starte na grubym tarku seler i pietruszkę, dać liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę pokroić w kosteczkę dodać do jarzyn, podlać szklanką wody i dusić do wyparowania wody, potem dodać przecier pomidorowy, chwilę dusić , doprawić do smaku, wyłożyć jarzyny na rybę i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 04.12.2016 19:41
uwielbiam rybę po grecku
miki47 09.10.2012 21:13
pysznie
Faustyna 02.08.2011 14:52
Uwielbiam rybę po grecku:) Panie potrawa pięknie się prezentuje
gusia1000 09.02.2011 00:21
Zawsze ją robię na święta i jest pyszna.
Agnieszka172 20.01.2011 13:21
też robiłam na wigilię, pyszna jest
anja3107 22.11.2010 12:30
już niedługo można wykorzystać przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak