Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisel z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2-3
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kisel z jabłkami

Jabłka obrać i pokroić w drobną kosteczkę zalać wodą i gotować do miękkości wraz z żurawiną (dowolna ilość). Na końcu można dodać trochę cukru według uznawania. Pod koniec gotowania dodać na 1 szklankę wody ok. 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości zimnej wody. Wlać do jabłek i jeszcze raz zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 20.11.2010 15:45
do kisielku można dodać też odrobinę cynamonu
anja3107 20.11.2010 15:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak