Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiszone kurki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
sól 2 łyżki
pieprz
czosnek 5 ząbków
cukier szczypta
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone kurki

Grzyby oczyszczamy, gotujemy w solance około 20 minut. Odcedzić. Na odcedzonym wywarze przygotować zalewę - dodać do niej pozostałe składniki, przyprawy. Przekładać do słoików. Pasteryzować 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak