Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 400 g
marchew 3 3
szczaw 200 g
gałazka pietruszki 1 1
olej 2 łyżka
sól 1 łyzka
pieprz 5 ziarno
śmietana 150 ml
mąka 2 łyżka
jajko 5 5

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Obraną marchew, pietruszkę pokroić i zalać 2 l wody.
Gotować 40 minut po czym przecedzić przez sito.
Następnie cebulę i szczaw posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do wywaru.
Wymieszać mąkę ze śmietaną i dodać do zupy.
Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak