Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Grzyby gotujemy pod przykryciem, odcedzamy i drobno siekamy. Siekamy także cebulę. Cebulę dusimy na maśle, dodajemy mąkę, wywar grzybowy oraz grzyby wymieszane ze śmietaną. Doprawiamy i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak