Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
masło do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przepuścić przez praskę, dodać mąkę i jajko, wymieszać. podzielić na części i uformować wałek z każdej części, kroić wzdłuż na kawałki ok 4 cm, i w dłoniach formować kulkę z dziurką. Kluski ugotować, kiedy wypłyną na powierzchnie wyciągnąć i pomaścić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 20.11.2011 19:37
mniam
MAŁY 14.02.2011 10:16
o akurat na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak