Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paryki z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona papryka 4 sztuki
żółty ser 10 dkg
feta 10 dkg
jajko 1 sztuka
tymianek 1/2 pęczka
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paryki z nadzieniem

Papryki włożyć do gorącego piekarnika i opiekać 20 minut do czasu, aż skórka zbrązowieje i zacznie odstawać. Ostudzić. Zetrzeć żółty ser, wymieszać z jajkiem i fetą, doprawić do smaku. Papryki obrać ze skórki, przekroić na połówki, usunąć nasionka, napełnić farszem. Ułożyć w formie żaroodpornej, skropić oliwą. Zapiekać 40 minut w 180 stopni. Udekorować pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 26.11.2010 17:00
Często przeze mnie robione :-)
traktorek 26.11.2010 16:17
świetne
iwa643 23.11.2010 07:36
fajowe
RenataZ-et 22.11.2010 18:52
Super pomysł!
Margo1 21.11.2010 17:53
NADZIEWANE SĄ SMACZNE
IlonaAlbertos 20.11.2010 22:43
Bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak