Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 5 listek
sól 1-3 dag
ocet 1.30 szklanka
woda 1.30 l
pieprz 20 ziarno
ziele angielskie 20 ziarno
cukier 5 dkg
cebula 1 1
kurki 2 klg

Przepis i sposób przygotowania na: kurki marynowane

Grzyby umyji oczyść. Wrzuć do niewielkiej ilisci wody z dodatkiem soli i cebuli. Gotuj do miekkości, okolo 15 minut.
Wyjmij grzyby z garnka, cebule wyrzuć, a grzyby odsaczyc.
Przelóż do sloiczkow.
Przygotuj zalewe ze skladnikow. Goraca zalewa zalej grzyby i dokladnie zakręć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.09.2011 19:19
wyśmienite kurki
angelika14 14.01.2011 17:17
też takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak